Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

PHP groeit harder dan .NET

Bron: iSense/Jobfeed.nl

Zowel het aantal geplaatste PHP vacatures als het aantal geplaatste .NET vacatures is de afgelopen jaren flink gestegen. Een vergelijking tussen januari 2012 en januari 2014 laat zien dat het aantal PHP vacatures de afgelopen twee jaar met 68% is gestegen. Diezelfde periode laat ook een stijging van 43% van het aantal .NET vacatures zien. De stijging van .NET vacatures lijkt echter te stagneren in de eerste vijf maanden van 2014. Dit constateert iSense ICT Professionals op basis van gegevens van Jobfeed. Opvallend is dat het aanbod van PHP vacatures in deze maanden wel bleef stijgen.

PHP steeds populairder

In de periode januari 2012 tot en met januari 2014 werden er per maand gemiddeld 56 vacatures meer voor PHP programmeurs dan voor .NET programmeurs online gezet. In de loop van 2014 zien we dit verschil groter worden; het aantal vacatures voor PHP programmeurs en .NET programmeurs groeit steeds verder uit elkaar. In de eerste vijf maanden van 2014 werden er gemiddeld zelfs 130 vacatures meer voor PHP programmeurs geplaatst. De uitschieter op het gebied van geplaatste vacatures was de maand april. In april 2014 werden er voor .NET programmeurs 587 vacatures en voor PHP programmeurs 783 vacatures online gezet. Een verschil van bijna 200 vacatures!

“Opvallend is dat wij bij iSense juist een grotere vraag naar .NET programmeurs signaleren. Dit kan te verklaren zijn doordat de vraag naar .NET programmeurs veelal vanuit grotere bedrijven komt. Zij plaatsen vaak één vacature, terwijl zij meerdere mensen zoeken. De vraag naar PHP programmeurs is in onze beleving meer over kleinere bedrijven verspreid. Het aantal (kleinere) bedrijven dat PHP programmeurs zoekt is dus groter, maar er staat per vacature meestal slechts één positie open. De vraag naar PHP programmeurs lijkt hierdoor groter dan die naar .NET programmeurs, terwijl dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn. Het aantal vacatures zegt namelijk niet per definitie iets over het aantal openstaande posities. Dit laatste geeft de werkelijke vraag veel beter weer”, aldus Marco Berkhout, Partner bij iSense en eindverantwoordelijk voor de recruitment specialisten binnen iSense.

Hoogtijdagen .NET

De vraag naar PHP programmeurs is niet altijd groter geweest. In de periode mei 2012 tot en met augustus 2012 werden er meer vacatures voor .NET programmeurs online gezet. Dit is tot nu toe de enige periode waarin het aantal geplaatste vacatures voor .NET programmeurs groter was dan het aantal geplaatste vacatures voor PHP programmeurs.

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?