Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Organisatiecultuur belangrijkst volgens ICT'er

Gouda, 21 mei 2014 – Op basis waarvan maakt een ICT’er de keuze om voor een werkgever te kiezen? Een vraag met een interessante uitkomst. Uit onderzoek namens iSense ICT Professionals blijkt namelijk dat een ICT’er de organisatiecultuur als belangrijkste factor ziet om voor een werkgever te kiezen.

Maar liefst 20% van de 430 ondervraagde ICT’ers geeft aan dat dit de belangrijkste reden is. Ook de afstand woon-werk (14%) blijkt hoog te staan op het lijstje met redenen om voor een werkgever te kiezen. De functie-inhoud staat met 12% op de derde plek. Andere redenen, die beduidend minder hoog scoorden, waren onder andere: goede arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, betrouwbare/stabiele organisatie, grootte van de organisatie, de core business en de branche waarin de organisatie zich begeeft. Slechts 1% gaf aan een innovatieve organisatie of internationale omgeving belangrijk te vinden. Ook de maatschappelijke betrokkenheid van een organisatie blijkt voor de gemiddelde ICT’er niet van belang in de keuze voor een werkgever.

Opvallend is dat de top 3 van belangrijkste redenen in de regio’s Zuid-Nederland en West-Nederland verschillen van die van de rest van Nederland. ICT’ers woonachtig in de regio Zuid-Nederland vinden de afstand woon-werk het belangrijkst (16%), gevolgd door doorgroeimogelijkheden (14%) en de organisatiecultuur (14%). Voor ICT’ers woonachtig in West-Nederland geldt dat de functie-inhoud het meest van belang is in hun keuze voor een werkgever (19%). De organisatiecultuur staat met 16% op de tweede plek, gevolgd door goede arbeidsvoorwaarden (15%).

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?