Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Meer ICT vacatures in de zomer van 2014

In de zomer van 2014 zijn er meer ICT vacatures online gezet dan in de zomers van 2012 en 2013. Van de zomermaanden van 2014 (juli en augustus) werd het grootste aantal ICT vacatures in juli online gezet. Hoewel er in vergelijking tot de zomers van 2012 en 2013 meer vacatures online zijn gezet, blijft het aantal ICT vacatures achter ten opzichte van de voorgaande maanden van 2014. In de zomermaanden worden er steevast minder ICT vacatures online gezet dan in de rest van het jaar. Dit constateert ICT detacheerder iSense ICT Professionals op basis van haar arbeidsmarktanalyse en de gegevens van Jobfeed.

Flinke stijging van aantal ICT vacatures

In totaal zijn er in juli van dit jaar 14.310 ICT vacatures online gezet. Dit aantal is uitzonderlijk hoog; in juli 2012 en juli 2013 lag het aantal geplaatste ICT vacatures een stuk lager op respectievelijk 10.251 en 11.512 vacatures.

In juli 2014 zijn er 13% meer ICT vacatures online geplaatst ten opzichte van de maand juni van dit jaar. Voor bijna elke ICT functie was er sprake van een stijging in het aantal vacatures. Voor zowel PHP als Java ontwikkelaars is het aantal vacatures zelfs met maar liefst 29% gestegen. Ook het aantal online geplaatste vacatures voor Databasebeheerders en .NET programmeurs is in vergelijking tot juni flink gestegen met respectievelijk 22,4% en 19,6%.

Vakantiemaanden door de jaren heen

Door de jaren heen is een duidelijk patroon zichtbaar wat betreft het aantal geplaatste ICT vacatures in de vakantiemaanden. Uit de gegevens vanaf januari 2012 tot en met augustus 2014 blijkt dat het gemiddelde aantal openstaande vacatures afneemt in de vakantieperiode. De afgelopen jaren is er na de vakantieperiode, vanaf september, een stijging van het aantal geplaatste ICT vacatures waargenomen ten opzichte van de voorgaande maanden. Zo werden er in zowel september 2012 als in september 2013 7% meer ICT vacatures geplaatst dan in de maand augustus van die jaren. Deze stijging zette zich in beide jaren door tot in de maand oktober, waarna de vraag naar ICT Professionals licht daalde in de maanden november en december.

Minder ICT vacatures in augustus

De stijging in het aantal online geplaatste ICT vacatures heeft echter niet doorgezet. In augustus zijn er minder vacatures online geplaatst. Een vergelijking tussen augustus en juli laat zien dat er in augustus bijna 14% minder nieuwe ICT vacatures zijn geplaatst. De verwachting is dat deze trend doorzet tot halverwege de maand september.

Vakantietijd = sollicitatietijd

“Het is eigenlijk zonde dat er tijdens de vakantiemaanden minder vacatures worden geplaatst. Tijdens de zomermaanden hebben werkzoekenden die reeds een baan hebben juist voldoende tijd om online te zoeken naar vacatures, om cv’s op te stellen en om motivatiebrieven te schrijven. Daarnaast is het tijdens deze periode gemakkelijker om sollicitatiegesprekken in te plannen. Meestal neemt men (minimaal) drie weken vrij, maar gaat men zelden drie weken op vakantie. Sollicitanten hoeven voor een sollicitatiegesprek dus geen vrije dag aan te vragen bij hun werkgever. Voor werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers is het om die redenen verstandig om tijdens de vakantieperiode vacatures te plaatsen”, aldus Linda Fleuren, vestigingsmanager iSense Eindhoven.

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?