Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Klaar om te bouwen aan een Gouden Team?

Al voor 13.00 uur stromen de ICT Managers binnen. Zij worden door vertrouwde gezichten van iSense naar de eventruimte begeleid, waar om 14.00 uur de workshop ‘Bouwen aan een Gouden Team’ gegeven door Robin van Galen van start zal gaan. Maar eerst kunnen zij, aan een van de oranje statafels, van de lunch genieten. De eventruimte wordt gevuld met het geluid van bevlogen gesprekken, gelach en klinkende glazen gevuld met jus d’orange.

Om 13.15 uur komt Robin van Galen aan. Hij checkt de apparatuur en trekt zich even terug in de andere ruimte. Daar kijkt hij uit het raam: hij is zich aan het voorbereiden, aan het opladen. Een echte sportman. Iets voor 14.00 uur gaan de ICT Managers richting de stoelen; zij zijn er klaar voor. Vandaag gaan zij meer leren over hoe zij hun team beter kunnen begeleiden, ondersteunen en motiveren. Zij willen leren hoe zij aan een Gouden Team kunnen bouwen!

De workshop wordt geopend door Vincent Day, de Managing Director van iSense. Hij heeft er zin in! Vincent Day kondigt Robin van Galen aan en nadat hij een vriendschappelijke schouderklop van de spreker krijgt, neemt Vincent Day plaats in de zaal; ook hij zal de workshop bijwonen.

“Een sportcoach kan mij niets leren”

Robin van Galen begint gepassioneerd te praten over zijn droom, zijn doel. Hij vraagt de ICT Managers naar hun droom: iets wat zij graag verwezenlijkt zien. Niet alleen op zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Hij neemt de groep mee in zijn verhaal over hoe hij begon en hoe hij bij zijn ultieme droomdoel is gekomen: het binnenhalen van Olympisch Goud met de waterpolodames. Dan klinkt er een muziekje. Robin van Galen vraagt enthousiast of iedereen wil gaan staan: het is tijd voor een stelling! Ben jij het met de stelling eens dan mag je blijven staan, ben jij het oneens dan mag je gaan zitten. Zijn eerste stelling luidt: “Een sportcoach kan mij niets leren over teamvorming en leiderschap.” Iedereen gaat lachend zitten. “Mooi”, zegt Robin van Galen, die het ook prachtig had gevonden als iemand het eens was met de stelling.

Groene leider

Gedurende de workshop komen er meerdere stellingen aan bod. Om de workshop nog interactiever te maken heeft Robin van Galen ook een aantal oefeningen voorbereid. Zo worden de managers gevraagd een beknopte versie van de MBTI-test in te vullen. De uitslagen worden gekoppeld aan verschillende Action types, waardoor de ICT Managers inzicht krijgen in wat voor leider zij zijn. De MBTI-test geeft hen ook een concreet handvat om mee aan de slag te gaan in hun eigen team; met behulp van de profielen kunnen zij wellicht beter op personen ‘coachen’.

Leuk feit is dat Robin van Galen een ‘groene’ leider is. Deze leiders houden van structuur, georganiseerdheid en duidelijkheid. Met een grijns op zijn gezicht vertelt Robin van Galen dat, ondanks dat er vanuit de organisatie een laptop aanwezig was, hij zijn eigen laptop heeft meegenomen. Ook zegt hij enigszins beschaamd dat hij zelfs een beamer in zijn tas heeft, terwijl hij wist dat er al een voor hem klaarstond. Robin van Galen is een leider die heel precies werkt en kwetsbaar is als processen onvoorziene wendingen aannemen. Deze kennis neemt hij mee als hij teamleden met andere ‘kleuren’ moet begeleiden en motiveren. Inzicht in jouw kleur als leider kan je helpen te relativeren en kennis van de kleuren van jouw teamleden kan jou helpen je in hen te verplaatsen. Handig, vonden veel van de ICT Managers!

Samenwerking

Voor de laatste oefening moesten de managers aangeven wat volgens hen essentieel is voor een goed draaiend team. Robin van Galen schreef deze woorden op en turfde welk woord de meeste stemmen kreeg. Dit was ‘samenwerking’. Hij vroeg de managers wat dit voor hen betekende en of zij dit in één zin konden formuleren. Daar zijn een aantal mooie uitspraken uit voortgekomen, welke wij u niet willen onthouden!

“Samen doelen bereiken die individueel onmogelijk zouden zijn.”
“Jezelf zijn met elkaar zonder het gezamenlijke doel uit het oog te verliezen.”
“Met elkaar werken aan één doel op weg naar geluk/succes.”

Wellicht dat u iets met deze uitspraken kunt of dat het u inspireert om zelf tot een definitie van een goed draaiend team te komen.

Na afloop van de oefening, waarbij de verschillende slogans met elkaar werden besproken, sloot Vincent Day de workshop af. Hij overhandigde Robin van Galen een mooi geschenk, waarna het tijd was voor de borrel. Onder het genot van een lekker drankje konden de ICT Managers napraten over de workshop en bijpraten met de accountmanagers van iSense. Dat was erg gezellig!

Tot de volgende keer?

Al met al was ‘Bouwen aan een Gouden Team’ dus een groot succes. Wilt u meer over dit onderwerp weten, ga dan naar www.robinvangalen.nl. Graag willen wij zowel Robin van Galen als de deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid.

Wij kijken al uit naar de volgende Leadership Development Workshop! Bent u er ook bij?


Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?