Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Grootste stijging ICT-vacatures in Gelderland

In het tweede kwartaal van 2016 is het aantal geplaatste ICT vacatures in de provincie Groningen gedaald met zes procent. Naast de provincie Groningen zien we in Overijssel en Utrecht een daling van drie procent. De grootste stijging ten opzichte van het vorige kwartaal is te zien in Gelderland (+6,8 procent).

Dit concludeert iSense ICT Professionals in haar tweede editie van de ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage.
Friesland staat met 33 procent bovenaan de lijst met provincies die de grootste groei vertoonden in een jaar tijd. De meest opvallende verschuiving zien we in Arnhem; een stijging van maar liefst 20,7 procent ten opzichte van Q1. Ook in het vorige kwartaal steeg het aantal vacatures met dertien procent. Daarentegen zijn de meest opvallende dalers de steden Den Haag (-9,2 procent) en Utrecht (-8,5 procent).

Het aantal vacatures bij de Brandweer / Politie blijft toenemen
Vorig kwartaal concludeerde iSense al dat het aantal ICT vacatures bij de Politie significant toenam. In het eerste kwartaal van 2016 zagen wij 107 vacatures binnen deze branche. In het tweede kwartaal waren dit er 180, een stijging van maar liefst 68 procent. Ook in het onderwijs is dit kwartaal een substantiële stijging zichtbaar, hier werden 37 procent meer vacatures geplaatst. Het aantal vacatures in de Media / Communicatie branche daalt daarentegen, hier werden het afgelopen kwartaal 13,8 procent minder vacatures geplaatst.

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?