Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Enorme toename van vacatures voor Java en PHP Programmeurs

Een vergelijking tussen Q3 2013 en Q3 2014 laat een stijging van 14% zien in het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs. Er is vooral veel vraag naar Java en PHP programmeurs. De toename van het aantal vacatures voor PHP programmeurs is in Noord-Brabant zelfs uitzonderlijk te noemen.

53% meer vacatures online voor PHP Programmeurs

In totaal steeg in Q3 2014 het aantal vacatures voor programmeurs met 14% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Net zoals vorig jaar zijn PHP, Java en .NET de drie populairste expertises. Anders dan vorig jaar is in 2014 de vraag naar PHP programmeurs het grootst. Het aantal gepubliceerde vacatures voor PHP programmeurs groeide ten opzichte van dezelfde periode in 2013 met maar liefst 53%. Het aantal geplaatste vacatures voor Java programmeurs nam dit jaar toe met 18% gevolgd door het aantal .NET vacatures met een stijging van 5%.

96% meer vacatures voor PHP programmeurs in Noord-Brabant

Een vergelijking tussen Q3 2013 en Q3 2014 laat een flinke stijging zien in het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs in de provincies Noord-Brabant (30%), Gelderland (33%) en Noord-Holland (18%). Vooral de groei in Noord-Brabant is opvallend. Deze groei werd namelijk veroorzaakt door een enorme toename in het aantal geplaatste vacatures voor PHP en Java programmeurs van respectievelijk 96%(!) en 42%. Ook ziet iSense een stijging van 18% in het aantal geplaatste .NET vacatures in deze provincie.

Toenemende vraag komt van softwarebedrijven

“Het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs is al geruime tijd aan het stijgen; dit is weleens anders geweest. Veel softwarebedrijven zijn vrij conjunctuurgevoelig, omdat zij afhankelijk zijn van investeringen door andere bedrijven en overheden. Aan het begin van de crisis zagen wij de vraag naar programmeurs en implementatieconsultants vanuit softwarebedrijven sterk afnemen. Bij een economische teruggang investeren bedrijven minder snel in ICT projecten, wat in veel gevallen resulteert in minder opdrachten voor softwarebedrijven. Nu de economie aantrekt zijn bedrijven weer aan het investeren, waardoor de vraag naar programmeurs bij softwarebedrijven groter wordt. Dit kan de stijging van de vraag naar programmeurs verklaren”, aldus Marco Berkhout, Partner en Sales Manager bij iSense ICT Professionals.

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?