Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Betere IT-voorzieningen voor ziekenhuis in Zambia

Ziekenhuis ontvangt 40 computers uit Nederland

Het St. Francis Mission Hospital in Katete (Zambia) ontvangt veertig computers van iSense. Dertig van deze computers worden gebruikt in het ziekenhuis zelf. De verschillende afdelingen binnen het St. Francis Mission Hospital hebben hiervoor een plan ingeleverd waarin beschreven staat waar zij de computers voor in willen zetten.

Met de overige tien computers wordt een internetcafé ingericht, waarvan de inkomsten naar het ziekenhuis gaan. Van deze inkomsten worden extra benodigdheden voor in het St. Francis Mission Hospital gekocht, zoals kasten voor instrumenten en steriele doeken voor in de OK. Hier hebben zij op dit moment helaas nog geen beschikking over.

Het St. Francis Mission Hospital in Zambia biedt medische verzorging aan ongeveer 185.000 mensen in het district Katete, dat een gebied van 5.000 km2 beslaat. Ook zo’n 1.000.000 mensen uit de omliggende gebieden worden verwezen naar het ziekenhuis, dat op dit moment 350 bedden en een staf van 290 medewerkers heeft (onder wie zeven Zambiaanse en acht buitenlandse artsen). Naast behandeling in het ziekenhuis, preventieve zorg, gezondheidsbevorderende hulp en onderzoek, biedt het ziekenhuis ook opleidingen voor (toekomstige) verpleegkundigen en verloskundigen aan.

iSense werkt al jaren aan het vergroten van succes en geluk voor haar relaties en kijkt steeds vaker naar de mogelijkheden om ook daarbuiten iets voor mensen te kunnen betekenen. In de keuze voor een bestemming voor de computers is iSense geïnspireerd geraakt door Wieke Biesheuvel, columniste voor het weekblad Libelle. Zij woont al enkele jaren met haar man prof. dr. Robert Bleichrodt in Zambia. Hij is chirurg in het St. Francis Mission Hospital en zij biedt kleinschalige hulp aan in Katete en omliggende dorpen. Zo zijn er waterpompen in de dorpjes gebouwd en worden kinderen voorzien van warme kleding voor het koude seizoen dat binnenkort aanbreekt. Deze hulp kan zij bieden doordat zij (financieel) gesteund wordt door de lezers van haar dagelijkse blog op Facebook “Wieke Biesheuvel in Zambia”. Via deze Facebook geeft zij direct verslag, zodat de lezers weten wat er met hun donaties gedaan wordt.

Meer weten over het St. Francis Mission Hospital? Surf dan eens naar onderstaande websites:

www.stfrancishospital-msg.nl/SFH
www.saintfrancishospital.net
www.facebook.com/Wieke.Biesheuvel.in.Zambia


Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?