Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Beter zicht op de arbeidsmarkt tijdens IT on TOUR

Voor veel IT studenten blijkt het gat tussen opleiding en praktijk nog altijd heel groot. Studenten weten niet altijd wat ze te wachten staat na het afronden van hun opleiding. Dit zorgt voor onzekerheid en een verkeerd verwachtingspatroon bij de studenten. Om de toekomstige IT’ers kennis te laten maken met de praktijk, nam iSense donderdag 7 januari 42 studenten mee naar één van de grootste IT-bedrijven in de financiële sector voor een kijkje in de keuken.

De studenten werden met de bus opgehaald bij de Avans Hogeschool in Breda en meegenomen naar Amsterdam om te leren over de state of the art IT omgeving van het bedrijf en eens over de schouder mee te kijken van de IT professionals. De studenten hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt door veel vragen te stellen over verschillende functies en de dagelijkse werkzaamheden die daarbij horen.

Richard Tanga, partner binnen iSense, benadrukte nog eens het belang van dit initiatief: ‘’Na hun studie kunnen startende IT professionals aan de slag bij grote of kleine bedrijven, in een functie die perfect op hun studie aansluit of hier juist net iets verder vanaf staat. Sommige studenten zullen al een concreet pad hebben uitgestippeld, terwijl dit voor anderen nog vrij onzeker is. Het is aan ons de taak om de brug tussen de studentenmarkt en de arbeidsmarkt zo klein mogelijk te maken. Daarom is het ook fantastisch om te zien dat één van onze grootste klanten bereid is ons hier mee te helpen’’ aldus Tanga.

Na dit bezoek, toerde de bus verder richting het hoofdkantoor van iSense in Gouda voor het tweede gedeelte van de dag. Bij iSense werd de IT arbeidsmarkt in kaart gebracht aan de hand van kansen en bedreigingen. Ook werd er een sollicitatieworkshop verzorgd, waarbij de studenten persoonlijk feedback kregen op hun sollicitatie.

Al met al was dit een zeer geslaagde dag voor alle partijen, aldus Martijn Doncker, Marketing Manager van iSense. ‘’Het organiseren van dit soort evenementen wordt gewaardeerd, niet alleen door de studenten maar ook met name door de bedrijven. We merken dat bedrijven het steeds belangrijker vinden om zich als organisatie kenbaar te maken bij aanstormend IT-talent. Hoe meer bedrijven de studenten een kijkje in de keuken gunnen, hoe beter het verwachtingspatroon van de student. Uiteindelijk gaat het erom dat de overgang tussen opleiding en arbeidsmarkt zo vloeiend mogelijk verloopt. Wij dragen hier graag aan bij.’’

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?