Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Basisschoolkinderen krijgen bij iSense les in programmeren

Op initiatief van iSense ICT Professionals hebben ruim 20 basisschoolkinderen samen met hun vader of moeder les gekregen in programmeren. Tijdens het event, genaamd ‘Coding with your Kids’ leerde zij de basis van programmeren. Op een speelse wijze kwam aan bod hoe je websites bouwt, apps ontwikkelt, games maakt en meer.

Volgens iSense wordt er op basisscholen nog te weinig aandacht besteedt aan programmeren. Wereldwijd is er een groot tekort op de arbeidsmarkt aan Programmeurs en dit tekort zal de komende jaren alleen maar toenemen. Om dit tekort op te vangen is het van belang om de digitale creativiteit zo vroeg mogelijk te stimuleren. Zo geven steeds meer Europese landen al les in programmeren op de basisschool.

‘’Technologie heeft vandaag de dag een prominente rol in onze samenleving. Met dit event geven wij deze kinderen de kans om in aanraking te komen met technologie en proberen wij ze uit te dagen in hun creativiteit. Het is mooi om te zien dat er een hele nieuwe wereld voor ze open gaat. Het - nu alvast - ontwikkelen van technische vaardigheden zorgt immers voor betere kansen op de arbeidsmarkt in de toekomst’’, aldus Vincent Day (Managing Director iSense)

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?