Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Arbeidsmarktanalyse eerste halfjaar 2014

Bron: iSense/Jobfeed

Een daling in het totale aantal online geplaatste ICT vacatures, een sterk stijgende vraag naar Helpdeskmedewerkers en 5% meer vacatures online voor Java programmeurs in Q2 2014. Dit en meer blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van iSense ICT Professionals van het eerste halfjaar van 2014. iSense baseert haar arbeidsmarktanalyse op de gegevens van Jobfeed.

Aantal nieuwe vacatures voor Java programmeurs met 5% gestegen

In het tweede kwartaal van 2014 zijn 2% minder ICT vacatures online gezet dan in het eerste kwartaal. Er zijn in het tweede kwartaal vooral minder vacatures geplaatst voor Databasebeheerders, ERP consultants en BI consultants. Voor enkele andere functies zijn er wel meer vacatures online gezet. De grootste stijging ten opzichte van het eerste kwartaal is te zien bij Analisten (12%) en Architecten (8%).

Ook bij de drie meest gevraagde programmeursfuncties (.NET, Java en PHP) heeft er een lichte verschuiving plaatsgevonden in het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. In het tweede kwartaal zijn er namelijk 10% minder vacatures voor .NET programmeurs online gezet en ook het aantal nieuwe vacatures voor PHP programmeurs is afgenomen, namelijk met 5%. Het aantal nieuwe vacatures voor Java programmeurs steeg daarentegen met 5%.

Meeste ICT vacatures in Noord-Holland

Het merendeel van het totale aantal online geplaatste ICT vacatures is te vinden in Noord-Holland (21,99%) en Zuid-Holland (18,90%). Ook in de provincies Utrecht (13,48%) en Noord-Brabant (12,98%) is een groot aantal ICT vacatures geplaatst in het eerste halfjaar van 2014. Tezamen zijn deze regio’s goed voor bijna 70% van alle online geplaatste ICT vacatures. In Zeeland is de vraag naar ICT professionals het minst groot (0,61%), ondanks een stijging van 62% van het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013.

2013 vs. 2014

In het eerste halfjaar van 2013 was het aantal geplaatste vacatures voor Systeembeheerders het grootst (5474 vacatures), gevolgd door vacatures voor Helpdeskmedewerkers (5000 vacatures) en Applicatiebeheerders (4038 vacatures). In het eerste halfjaar van 2014 vindt er een verschuiving plaats in de meest gevraagde functies. Het grootste aantal vacatures in 2014 is bestemd voor Helpdeskmedewerkers (6053 vacatures), gevolgd door Systeembeheerders (5427 vacatures) en de ‘nieuwkomer’ in dit rijtje van meest gevraagde functies, namelijk Java programmeurs (4387 vacatures).

Het aantal online geplaatste vacatures voor Helpdeskmedewerkers is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 met maar liefst 21% gestegen. Het aantal vacatures voor Systeembeheerders is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 ongeveer gelijk gebleven. Voor Java programmeurs zijn er in het eerste halfjaar van 2014 wel meer vacatures online gezet, namelijk 11,5% meer dan in het eerste halfjaar van 2013. Ook het aantal geplaatste vacatures voor Netwerkbeheerders is met 26,5% toegenomen naar 2693 vacatures.


Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?