Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

Aantal .NET vacatures gestegen met 10%

Ook in het eerste kwartaal van 2016 is de ontwikkelaar de meest gevraagde ICT’er. Er is ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 vooral een stijging te zien in het aantal vacatures voor programmeurs binnen het .NET framework, Analisten en Testers. Opvallend is de daling in het aantal vacatures voor Java ontwikkelaars, Architecten en BI Consultants. Dit en meer concludeert iSense in haar ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage.

Het lijkt erop dat er gedurende 2015 een trend is doorbroken: in 2014 ziet iSense het aantal vacatures dat online werd geplaatst voor ontwikkelaars binnen het .NET framework steeds licht afnemen. In Q1 2016 ziet iSense - vergeleken met Q4 2015 - weer een stijging van 10% in het aantal vacatures voor programmeurs binnen het .NET framework.

Voor Analisten werden 7,8% meer vacatures geplaatst en voor testers steeg het aantal geplaatste vacatures met 6,2%. Opvallend is de daling in het aantal online geplaatste Java vacatures. Voor Java programmeurs werden ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 in Q1 2016 9,9% minder vacatures online geplaatst. Ook voor Architecten (-6,6%) en BI Consultants (-4,2%) werden minder vacatures geplaatst.

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?