Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

40% meer ICT vacatures in provincie Groningen

ICT Detacheerder iSense ICT Professionals deed onderzoek naar het aantal ICT vacatures dat is geplaatst tijdens het eerste halfjaar van 2015. Gedurende deze periode zijn er in Nederland 25% meer ICT vacatures online gezet vergeleken met het eerste halfjaar van 2014. Met name in de provincie Groningen is het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van vorig jaar flink toegenomen.

Grote organisaties investeren in Groningen

Vooral in de provincies waarin doorgaans het minst aantal ICT vacatures wordt gepubliceerd, is het aantal geplaatste vacatures relatief gezien enorm gestegen. Zo is in de provincie Groningen het aantal geplaatste vacatures in het eerste halfjaar van 2015 met 40% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014. Rachel van den Berg (Area Consultant, iSense ICT Professionals): “Een aantal grote organisaties hebben geïnvesteerd in een vestiging in Groningen. Zo opende IBM recentelijk de Interactive Experience Studio in Groningen, waar in juni 2015 ongeveer 100 medewerkers werkzaam waren. In een artikel las ik dat IBM ernaar streeft de komende jaren te groeien naar ongeveer 400 medewerkers voor de Interactive Experience Studio. Daarnaast bouwt Google aan een datacenter van 40 hectare in de Eemshaven in Groningen; de bouw moet in 2016 afgerond zijn. Google is uiteraard al begonnen met het zoeken naar personeel en organiseerde op 20 april 2015 de ‘Google Groningen Data Center Job Day’. Het datacenter zal goed zijn voor 150 structurele banen. Ook TKP Pensioen is bezig met uitbreiden en ging op zoek naar meer dan 100 nieuwe medewerkers. Onder andere deze ontwikkelingen kunnen de stijging van het aantal geplaatste vacatures in Groningen verklaren.”

In de provincies Flevoland en Zeeland werden respectievelijk 25% en 28% meer vacatures online geplaatst ten opzichte van vorig jaar. De kleinste stijging was te zien in de provincie Drenthe. Daar werden in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2014 slechts 6% meer vacatures online geplaatst.


Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?