Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

3323 vacatures online geplaatst voor PHP programmeurs

Voor PHP programmeurs zijn wederom het grootste aantal vacatures online geplaatst ten opzichte van de andere programmeertalen. De groei in vraag lijkt echter wel iets af te zwakken. Waar wij het vorige kwartaal nog een groei van 2% signaleerden, is de groei inmiddels geslonken naar 1% ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit concludeert iSense ICT Professionals in haar ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage.

Het grootste verschil ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 zien we bij de vacatures voor .NET programmeurs, daar werden dit kwartaal in verhouding 6,6% meer vacatures online geplaatst. Het aantal online geplaatste vacatures voor ontwikkelaars binnen het .NET framework stijgt sinds het tweede kwartaal van 2015 gestaag. Sindsdien is de vraag naar .NET’ers zelfs gestegen met 35%. Het aantal vacatures voor PHP programmeurs blijft nagenoeg gelijk en het aantal vacatures voor Java ontwikkelaars is gedurende de eerste helft van 2016 gedaald met 16%.

Voor het tweede kwartaal op rij ziet iSense het aantal vacatures voor Java programmeurs dalen. Opvallend is ook de daling in het aantal online geplaatste vacatures voor analisten (-6,7%), vorig kwartaal zagen we namelijk nog een stijging van ruim 7%.

Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?