Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures

 

‘.NET Security Missers’: eerste seminar voor .NET professionals groot succes!

Op dinsdag 17 september vond het eerste .NET evenement plaats op het iSense kantoor in Gouda. Security consultant Jacco van Tuijl gaf deze avond een presentatie over de lekken in de security van webapplicaties. Het onderwerp van de workshop was: ‘.NET Security Missers’ en zo’n 20 .NET professionals waren naar Gouda gekomen om deze avond bij te wonen.

De workshop
Jacco van Tuijl was de klokkenluider bij verschillende grote informatiebeveiligingsincidenten. Hij legde de afgelopen jaren vele zwakke plekken in websites en IT-systemen bloot. De getroffen organisaties waren niet de minste; grote financiële instellingen, beveiligingsbedrijven en (semi)overheid. Jacco is zeer actief in het verhogen van het beveiligingsbewustzijn in Nederland. Het doel van deze avond was dan ook om de deelnemers bewust te maken van veel voorkomende beveiligingsfouten die worden gemaakt.

Na de inloop met een heerlijk buffet, begon de presentatie om 18.00 uur, deze was in drie delen opgedeeld. Om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van een Security Consultant, vertelde Jacco in het eerste deel over hoe zijn functie eruit ziet. Ook gaf hij voorbeelden van lekken in de beveiliging bij bedrijven waar hij is geweest en vertelde leuke anekdotes.

In het tweede deel werd ingegaan op de top 10 meest gemaakt fouten op het gebied van security in een .NET omgeving. Jacco behandelde veelvoorkomende fouten in de code, waardoor het voor hackers makkelijk gemaakt wordt om bij beveiligde informatie te komen. Een aantal simpele aanpassingen blijkt vaak de oplossing te zijn.

Tot slot verruilde Jacco zijn plek naar een plek achter de computer en ging hij live aan de slag. In een aantal demo’s liet hij zien hoe een hacker te werk gaat en hoe makkelijk het in veel gevallen is om binnen te dringen in een systeem. Zo blijken er bijvoorbeeld ook weer in de nieuwe versie HTML5 weer een aantal Security Missers verborgen te zitten.

Nieuwe inzichten
Uiteraard was er tijdens de presentatie genoeg ruimte om vragen te stellen en de .NET Professionals maakten hier dan ook goed gebruik van. Na afloop was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje en gingen de deelnemers naar huis met een aantal simpele en praktische oplossingen om hun applicaties veiliger te maken. De deelnemers gaven aan de sessie erg inspirerend te hebben gevonden en te hebben genoten van Jacco van Tuijl als spreker, die erg enthousiast en kundig werd bevonden. Een deelnemer gaf aan: “Ik vond het meest waardevol aan de workshop dat het heeft gezorgd voor meer bewustwording van de eenvoud van Security.” Kortom, een erg geslaagde meeting en voor herhaling vatbaar.


Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?