Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures ICT Vacatures op de groei
Experis iSense Gouda

 

IT on Tour

Na hun studie kunnen startende IT professionals aan de slag bij grote of kleine organisaties, in een functie die perfect op hun studie aansluit of hier juist net iets verder vanaf staat. Voor elke student is het nuttig om een beeld te hebben van de arbeidsmarkt waarop zij zich binnenkort gaan begeven. Tijdens IT on TOUR neemt iSense studenten mee naar vooraanstaande organisaties. Met als doel de studenten een beeld te geven van hoe het eraan toegaat in een organisatie en een brug te slaan tussen de arbeidsmarkt en het hoger onderwijs.

iSense geeft daar concreet invulling aan door studenten mee te nemen naar haar mooiste klanten. Vervolgens vertellen medewerkers van de organisatie hoe ze bij die organisatie omgaan met IT, welke tools en methodieken ze gebruiken. Afhankelijk van de behoefte vult iSense deze dag aan met een arbeidsmarkt ori├źntatie- of sollicitatietraining.

Impressie van de dag

 

We halen de studenten op bij de hogeschool of universiteit met een touringcar. Vervolgens worden de studenten informeel ontvangen bij de betreffende organisatie met bijvoorbeeld een korte rondleiding. De dag begint officieel met een aantal presentaties van team leads, managers of IT-professionals. Ze vertellen over hoe ze (IT-wise) bij die organisatie te werk gaan en behandelen bijvoorbeeld een aantal mooie projecten. Vervolgens gaan de studenten, vaak verdeeld in groepen, de afdelingen op en mogen ze letterlijk meekijken over de schouder van de IT-ers.

IT on Tour bij de ING bank - iSense

IT on Tour sessie bij de ING Bank

Sollicitatietraining


Daarnaast is er de mogelijkheid dat iSense, als daar ruimte en vraag naar is, de dag aanvullen met een presentatie over de ICT-arbeidsmarkt of een sollicitatietraining. Enkele ervaren recruiters van iSense vertellen over de huidige situatie op de arbeidsmarkt en kunnen desgewenst een sollicitatietraining verzorgen waarbij de studenten worden klaargestoomd voor een sollicitatie naar een baan of stage.

Meer informatie

Wil je meer informatie of ben je ge├»nteresseerd naar een IT on Tour bij jou op locatie, vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

" TIJDENS IT ON TOUR NEEMT ISENSE STUDENTEN MEE NAAR MOOIE ORGANISATIES OM EEN BRUG TE SLAAN TUSSEN DE ARBEIDSMARKT EN HET ONDERWIJS "

De studenten


Doorgaans bestaat een groep uit ongeveer 40 tot 50 ICT-studenten. Studenten uit bijvoorbeeld het laatste of een na laatste jaar van hun HBO of WO informatica opleiding. Een interessante groep omdat de studenten vaak op dat moment concreet op zoek zijn naar een stageplaats, of op korte termijn de arbeidsmarkt betreden.

iSense faciliteert


Onze medewerkers zorgen ervoor dat de dag in goede orde verloopt. iSense fungeert als schakel tussen de hogeschool en de organisatie en neemt alle logistieke zaken voor haar rekening. De inhoud van het programma wordt in samenspraak met de organisatie en de onderwijsinstelling afgestemd.

  DEELNAME  

Deelname is (uiteraard) kosteloos. Zowel voor de hogeschool als voor de faciliterende organisatie. Wel verwachten we van de deelnemende organisatie dat er een serieus programma wordt neergezet. Tenminste bestaande uit ongeveer drie presentaties en een rondleiding door de organisatie. Eventuele kosten die gemaakt dienen te worden voor bijvoorbeeld het huren van een touringcar zijn voor rekening van iSense.

Het primaire doel van de dag is kennisdeling en een bijdrage leveren aan de kennisbehoefte van de studenten. Een bijkomend voordeel is dat je in contact komt met ICT-talent, voordat uw concullega's met ze in contact komen. Al met al goed moment om een onvergetelijke indruk achter te laten!

IT on tour met de bus - iSense

Samenwerking met diverse hogescholen

iSense werkt samen met veel hogescholen, verspreid over heel Nederland. een aantal hiervan zijn:

Logo's Avans Hogeschool - De Haagse Hogeschool - InHolland Hogeschool

 

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?