De carrière van Edwin, op de groei!

Door: Patricia de Koning 3-12-2019

Categorieën
:
Career,

Van kleins af aan is Edwin (26) al bezig met bezig met technologie. Ooit begon hij met het sneller maken van de oude computer van zijn broer, nu is hij doorgegroeid tot netwerkbeheerder bij het Leiden University Medical Center (LUMC). Lees in deze blog hoe Edwin zijn passie voor netwerkbeheer al op jonge leeftijd ontwikkelde.

Een snellere computer
De eerste keer dat Edwin in aanraking kwam met ICT, kan hij zich nog goed herinneren. “Mijn oudste broer kreeg een nieuwe computer. Als jongste van het gezin mocht ik zijn oude pc overnemen. Die was natuurlijk veel langzamer.” Omdat Edwin zijn computer sneller wilde maken, ging hij het geheugen uitbreiden. “We hadden thuis nog wat onderdelen liggen. Ik zag het mijn broers ook doen en dacht dat kan ik ook.”

“Ik zag het mijn broers ook doen en dacht dat kan ik ook.”

Later deelde Edwin zijn passie voor ICT met vrienden tijdens LAN-party’s. “Iedereen neemt zijn computer mee en sluit deze aan op het netwerk. Vervolgens gaan we dan gamen. Mijn eerste LAN-party begon met 40 mensen, later werden dat er zelfs 1300.” Op een gegeven moment mocht Edwin de computernetwerken regelen van andere LAN-party’s in Nederland. “Ik begon met het verzamelen van de benodigde spullen. Stiekem werd dat een passie.”

Netwerkbeheerder bij LUMC
Tijdens zijn studie Technische Informatica in Den Haag kwam Edwin in aanraking met Systeembeheer. “Ik besloot om een bijbaan te zoeken, aangezien het feesten niet goed was voor mijn portemonnee.” Edwin ging aan de slag bij een advocatenkantoor. “Puur om printers bij te vullen en wat onderhoudsondersteuning te bieden. Daar was genoeg werk aan de winkel.”

“Dit is echt een upgrade geweest van mijn carrière.”

Nadat Edwin zijn studie had afgerond, ging hij aan de slag als Systeembeheerder in de visindustrie. “Twee jaar later vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik miste het netwerkaspect waar ik me tijdens de LAN-party’s mee bezighield.” Na meerdere zoektochten kwam hij in contact met iSense. “Nu ben ik netwerkbeheerder bij het LUMC. Dat was wel een carrièreswitch. Voor een netwerkbeheerder heb je namelijk andere certificaten nodig. Maar uiteindelijk is het gelukt. Dankzij iSense vond ik in mijn werk de perfecte mix van een goede werksfeer, de mogelijkheid om overal te kunnen inspringen bij projecten en de inhoudelijke uitdaging. In die zin is dit echt een upgrade geweest van mijn carrière.”


De carrière van Edwin, op de groei!

Bekijk de vacatures