Digitale veerkrachtigheid is jouw strategisch voordeel

Door: Mandy Koot 8-10-2021

Categorieën
:
Nieuws,

Gedurende de coronacrisis hebben vrijwel alle sectoren laten zien in hoeverre zij bestand zijn tegen disruptieve ontwikkelingen. Hoewel Nederland langzaamaan weer teruggaat naar het reguliere bedrijfsleven, blijft het van belang flexibel om te gaan met de digitaliseringstrend.

A person using a tablet

Description automatically generated with medium confidence‘Digitalisering’ en ‘pandemie’, twee termen die sinds 2020 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zelfs tijdens een algehele lockdown wisten bedrijven zichzelf op korte termijn zodanig te ontwikkelen dat het voelt alsof thuiswerken al jaren een algemeen begrip is, “het nieuwe normaal”. Maar ook op lange termijn zal de digitale veerkrachtigheid van jouw organisatie een belangrijke rol blijven spelen op strategisch niveau.

Onze wereld bevindt zich steeds meer online. Binnen de Europese Unie staat Nederland zelfs als één van de beste landen aangeschreven op het gebied van digitalisering. Volgens de Rijksoverheid maken bijna alle Nederlanders (94%) gebruik van internetdiensten, bijvoorbeeld voor online bankieren (93%) en winkelen (82%) (1). Als organisatie is het daarom essentieel om de online aanwezigheid van je bedrijf te blijven verbeteren en intensiveren, niet alleen voor jouw collega’s maar ook voor (potentiële) klanten. Denk bijvoorbeeld aan het verkorten van communicatielijnen dankzij online communicatietools en chatbots, het vereenvoudigen van processen door automatiseringstechnieken en 24/7 online beschikbaarheid om zo de zakelijke voorsprong te behouden en te vergroten.

Gebruik de digitaliseringstrend in het voordeel van jou en je organisatie: Blijf online vaardigheden ontwikkelen om nieuwe kansen te ontdekken en de digitale veerkrachtigheid te vergroten. Zo hoeven bedrijven zich niet te beperken tot het continu repareren van belemmerende ontwikkelingen en kunnen zij zich focussen op verdere groei en progressie.

Op zoek naar ICT’ers die jouw organisatie helpen mee te gaan met de digitaliseringstrend? Word het tijd om jouw digitale veerkrachtigheid te verbeteren? Of wil je jouw bedrijf naar een hoger (digitaal) niveau tillen? Wij helpen je graag verder bij de zoektocht naar ICT’ers die passen binnen jouw organisatie, wensen en visie. Onze gespecialiseerde professionals brengen samen met jou de functie(s) in kaart en gaan op zoek naar een persoonlijke match voor de lange termijn. Hierbij is het onze missie om kandidaten voor te stellen die naadloos aansluiten bij jouw organisatie, zonder de hard skills uit het oog te verliezen.

Meer weten over wat Experis iSense voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op en dan spreken we je snel!

Experis iSense, jouw ICT-carrière op de groei!

 

  1. Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. (2020, 23 juni). Nederland profiteert van digitale toekomst. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) | Rijksoverheid.nl. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ict/nederland-profiteert-van-digitale-toekomst