ICT is zo vanzelfsprekend als water uit een kraan

Door: iSense 20-4-2018

Categorie├źn
:
Cyber security, Management,

Dat ICT een steeds grotere rol speelt binnen organisaties, is voor niemand een verassing. Mike, Information Security Officer, weet hier alles van. Hij heeft dagelijks te maken met de continue ontwikkelingen op ICT gebied. Want bij Security gaat het niet om dingen verbieden maar juist om het mogelijk maken. Waar vroeger iedereen zijn eigen computer had op zijn eigen werkplek, brengt het nieuwe werken nieuwe uitdagingen op gebied van veiligheid. Want hoe zorg je ervoor dat elke collega veilig kan zijn binnen zijn of haar online werkomgeving?

Het nieuwe werken brengt veel teweeg, aldus Mike. Waar voorheen alleen alles binnen het bedrijfspand moest worden beveiligd, is dit tegenwoordig voor bijna ieder apparaat nodig. Van computer, tablet, laptop tot aan smartphone we willen het liefst op alle apparaten kunnen werken. Dit kan gevaarlijke situaties met zich mee brengen als iemand bijvoorbeeld onveilige wifi gebruikt.

Bekijk alle vacatures

Two Factor Authentication


Het veilig inloggen is een cruciaal punt voor het beveiligen van de online werkomgeving. Want hoe kun je voorkomen dat kwaadwillenden zomaar toegang kunnen krijgen? Mike is zelf ook bezig met het veiliger maken van de inlogmethode. Two Factor Autentication toevoegen is een middel waarmee dit kan. Mike: dat betekent eigenlijk niets meer dan dat je je username en je wachtwoord hebt en dat je daar nog iets aan toevoegt, namelijk een code. Deze kan je verkrijgen via een SMS of een appje. Zo zien we dat ICT een steeds groter deel uit gaat maken van ons dagelijks zijn.