Recruitment blog

Categorie: Succes en Geluk
Robert van Scheepen11-02-2016 17:41
Morgen ontvangen we tweedejaars Bedrijfskunde MER studenten van de Hogeschool Utrecht voor een recruitment workshop. Ze duiken in de wereld van iSense en kruipen in de huid van een recruiter. Wij willen ze alvast 4 tips meegeven die door onze recruitment tijgers ons zijn toegefluisterd om de studenten alvast een beetje voor te bereiden:

1. Verdiep je in de opdracht en weet dus waar je over gaat praten. Best wel awkward als je niet weet waar het over gaat. Kleine kans dat het dan gaat lukken...
2. We hebben twee oren en één mond, misschien is het luisteren wel twee...
2701bekeken
Geen reacties
Categorie: CVDroombaanSolliciteren
Robert van Scheepen16-10-2015 16:56
Ik zie veel blogs voorbij komen over hoe je het perfecte cv maakt. Perfect in de zin van originaliteit tenminste. De blogs hebben vaak betrekking op hoe je onderscheidend kan zijn op het gebied van inhoud, opmaak en gebruik van afbeeldingen. Super handig natuurlijk, maar een cv moet je ook richten op de recruiter. Hij of zij beoordeelt uiteindelijk of je in aanmerking komt om voor een gesprek! Echter wordt er een belangrijke vraag vergeten, namelijk ‘hoe wordt mijn cv gevonden door de recruiter?’.

Je zou er misschien niet aan denken, maar het doorzoeken van verschillende cv-databases is voor een...
3594bekeken
Geen reacties
Categorie: CVDroombaanSolliciteren
Diane Barkey29-09-2014 13:46
Sollicitatiegesprek
Het is zover: naar aanleiding van jouw sollicitatie ben jij uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Een stap dichter bij jouw droombaan! Hoe zorg jij ervoor dat je een goede indruk achterlaat? Door te weten met wie jij het gesprek voert en rekening te houden met vragen die vaak terugkomen in een sollicitatiegesprek. Als jij deze vragen goed voorbereidt, kom je al een heel eind. Een goed begin is het halve werk!

Wie zijn je gesprekspartners?
Zoek de personen met wie jij het gesprek hebt op internet op en check hun LinkedIn profiel. Het komt sterk over als jij goed bent...
4940bekeken
Geen reacties
Categorie: CVFreelancersSolliciteren
Manon van Gils4-08-2014 15:44
Na het lezen van de vacature ben jij meteen enthousiast. Deze functie sluit precies op jou aan! Jij stuurt jouw meest recente cv via de website in en voegt daar een korte motivatie bij. Nu wachten op een reactie! Wat zijn de vervolgstappen en wat kun je nu eigenlijk verwachten van een recruiter?

Laat ik beginnen met wat er vooraf gaat aan het insturen van jouw cv. Wij bespreken met de klant die op zoek is naar een nieuwe medewerker het totale functieprofiel. Dit is dus inclusief functie-inhoud, details over het team waar iemand deel van uit zal maken, wensen...
2498bekeken
Geen reacties
Desiree Snaterse20-08-2014 11:00
Een groep mensen die wordt aangestuurd door één manager wordt vaak bestempeld als een ‘team’. Het woord ‘team’ betekent volgens de Dikke van Dale “een groep samenwerkende personen”. Op Wikipedia wordt hieraan toegevoegd dat een team een team is wanneer er wordt gestreefd naar één gemeenschappelijk doel en de teamleden elkaar hierbij aanvullen. Maar is dit het geval in ieder team? En als dit niet zo is, kun je van zo’n ‘team’ dan nog wel hetzelfde verwachten als van een team waarin dit wel geldt?

1+1=3
In veel bedrijven zijn de afgelopen jaren veel functies en fte’s wegbezuinigd. De taken binnen...
3234bekeken
Geen reacties
Categorie: NetwerkenNew MediaSolliciteren
Martijn Doncker11-08-2014 8:30
Social media kunnen uitstekend helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Toch heb ik het idee dat men hiervoor vooral LinkedIn gebruikt en Twitter nog redelijk vaak links laat liggen. Twitter biedt echter veel kansen! In deze blog lees je 5 redenen waarom Twitter een krachtige tool kan zijn voor het vinden van leuke en passende vacatures.

1. ‘Real time’ vacatures volgen
Bijna elk jobboard of arbeidsbemiddelingsbureau heeft tegenwoordig een Twitter account. De vacatures die op dat moment openstaan worden vaak op Twitter geplaatst. Als jij de jobboards en arbeidsbemiddelingsbureaus volgt op Twitter krijg jij dus de vacatures die zij...
3136bekeken
Geen reacties
Deze pagina delen via
Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?