Op zoek naar de ene vacature die echt bij jou past?
Zoek binnen ons huidige aanbod ICT vacatures ICT Vacatures op de groei
Experis iSense Gouda

 

ICT Arbeidsmarktrapportages

Inzicht in de ICT arbeidsmarkt is van groot belang in deze tijd. Met onze ICT arbeidsmarktrapportages proberen we een beeld te schetsen van de trends op het gebied van IT functies. Daarnaast lees je in onze arbeidsmarktrapportages hoe de ICT-arbeidsmarkt zich heeft ontwikkeld. Vraag de rapportages aan en blijf op de hoogte!


 

ICT Arbeidsmarktrapportage Q1 & Q2 2021

"Hoewel de coronacrisis in het eerste half jaar van 2020 iedereen hard getroffen heeft, is het aantal IT-vacatures in dit eerste half jaar juist het sterkst hersteld."

Sinds het begin van dit jaar zien we weer een stijging in het aantal vacatures. Interessant is dat onder andere de functies Javascript Developer en Functioneel Beheerder procentueel hard zijn gestegen. Om onder andere mee te gaan met deze trend is begin dit jaar de Experis Academy gestart, een leerprogramma waarin bachelor- en masterstudenten met affiniteit voor programmeren door onze eigen trainers worden opgeleidt tot fullstack developer. Het vele thuiswerken van afgelopen jaar heeft ook als gevolg dat de beveiliging van netwerken meer dan ooit een belangrijk aandachtspunt is. Om deze reden hebben wij begin juni een webinar over 'Security Awareness' met filmmaker en onderzoeksjournalist Anthony van der Meer georganiseerd. Naar aanleiding van deze webinar hebben wij hem geïnterviewd. Lees het in de volledige versie van de ICT Arbeidsmarktrapportage Q1 & Q2 2021.

 

ICT Arbeidsmarktrapportage Q1 & Q2 2020

ICT Arbeidsmarktrapportage Q1 & Q2 2020

"Ondanks de krimp die in maart inzette, laat het eerste half jaar van 2020 vergeleken met de eerste helft van 2019 een kleine groei zien van ruim 3 procent."

Kijkend naar maart 2020, de maand waarin Nederland in intelligente lockdown ging, hebben er ten opzichte van 2019 3,11 procent meer vacatures opengestaan. In de top-40 meest gevraagde functies zijn developers op het gebied van Java en .NET het populairst. Wanneer het tweede kwartaal van 2020 vergeleken wordt met het eerste kwartaal, is er over het algemeen bij alle functies een daling te zien in het aantal nieuwe IT-vacatures. In de provincies Drenthe, Groningen en Limburg is de daling van het aantal IT-vacatures het sterkst. Lees het in de volledige versie van de ICT Arbeidsmarktrapportage Q1 & Q2 2020.

 

Jaarrapportage

ICT Arbeidsmarktrapportage 2019

"De behoefte aan architecten en data specialisten was dit jaar in vergelijking met de andere ICT-functieprofielen het grootst. Sinds 2018 steeg de vraag naar architecten met 27 procent en naar data specialisten met 23 procent."

Uit de cijfers van de ICT Arbeidsmarktrapportage 2019 blijkt dat de vraag naar vacatures die vallen onder de functiegroep data specialisten sinds 2017 enorm toeneemt. In het afgelopen jaar steeg de vraag het snelst naar data scientists. Daarnaast deelt Marco Berkhout de trends in de ICT-Arbeidsmarkt. Ontdek de trends in de uitgebreide Jaarrapportage 2019.

 

 

ICT Arbeidsrapportage Q1 2019 - iSense

ICT Kwartaalrapportage Q1 2019

"Steeds vaker kiezen bedrijven in Nederland voor een internationale ICT professional. In 2018 steeg het aantal vacatures voor internationale kandidaten zelfs met 60 procent."

Werk in overvloed! Het aantal ICT-vacatures blijft structureel groeien. Tussen het eerste kwartaal van 2018 en het eerste kwartaal van 2019 steeg de vraag naar ICT’ers zelfs met 27 procent. Alhoewel 2018 een absoluut recordjaar was als het gaat om het aantal ICT-vacatures, waren de schommelingen wél groot, met een groei van 34 procent in Q1-2018, een daling van 1 procent in Q2-2018, een groei van 24 procent in Q3-2018 en groei van 2 procent in Q4-2018. Deze groei zet zich voort in het eerste kwartaal van 2019, met een lichte stijging van 2 procent. Wil je meer weten over de groei in het eerste kwartaal van 2019? Lees het in de volledige versie van de ICT Kwartaalrapportage!


 

ICT Arbeidsrapportage Q4 2018 - iSense

ICT Kwartaalrapportage Q4 2018

"62% meer vraag naar securityspecialisten in 2018. De vraag naar dataspecialisten onverminderd groot. Digital mediaspecialisten van grootste stijger naar grootste daler."

In het laatste kwartaal van 2018 is de ICT arbeidsmarkt iets gestabiliseerd, dat neemt niet weg dat het een record jaar was. Nog nooit wat de vraag naar ICT professionals zo groot als afgelopen jaar. De grootste stijger in ICT functiegroepen was de Security Specialist. Nieuwe wetgevingen, nieuwsberichtgen over datalekken en de grotere dreiging van hacks zorgen ervoor dat Security hoger op de agenda komt te staan. Lees het allemaal in de ICT Kwartaalrapportage van het 4e kwartaal van 2018!

 

 

ICT Arbeidsrapportage Q3 2018 - iSense

ICT Kwartaalrapportage Q3 2018

"Het maakt echt niet uit waar een IT-professional vandaan komt"

Sinds het derde kwartaal van 2017 zit het aantal vacatures voor internationale kandidaten flink in de lift. Een voor de hand liggende conclusie is dat het aantal beschikbare ICT-professionals in Nederland te wensen overlaat en organisaties zich daarom wenden tot internationale kandidaten. Wil je meer weten over internationale ICT-professionals die aan de slag gaan in Nederland en wat de verschillen zijn, of waar je als organisatie rekening mee moet houden als je internationale IT-talenten wilt aantrekken en behouden? Lees het in de ICT kwartaalrapportage van het derde kwartaal van 2018.

 

 

ICT Arbeidsrapportage Q2 2018 - iSense

ICT Kwartaalrapportage Q2 2018

"De laatste drie jaar is het aantal dataspecialisten verdubbeld."

Voor twee branches zijn er dit kwartaal 23 procent meer vacatures online geplaatst. Zowel bij ‘media en communicatie’ als voor ‘politie en brandweer’ is deze stijging te zien. Minder vacatures zijn er geplaatst in de branches ‘cultuur/recreatie’, ‘agrarisch/visserij’, facilitair/schoonmaak’ en ‘administratief/call center’. Naast de branche arbeidsbemiddeling, staat het leeuwendeel van de vacatures open in de branche ICT: logisch! Lees de rest in de volledige versie van de ICT Kwartaalrapportage van het tweede kwartaal van 2018.


 

 

ICT Arbeidsrapportage Q1 2018 - iSense

ICT Kwartaalrapportage Q1 2018

"Vooral kleine organisaties vragen meer om ICT’ers, grootste aantal ICT-vacatures voor PHP ontwikkelaars, meer mbo en minder hbo."

In het eerste kwartaal van 2018 zijn er, in tegenstelling tot veel andere eerste kwartalen van voorgaande jaren, erg veel ICT-vacatures gepost. Het zijn er zelfs 40 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2017. Opvallend is dat vooral het aantal ICT-vacatures bij kleine organisaties stijgt. Lees dit en meer in de ICT-arbeidsmarkt kwartaalrapportage van het eerste kwartaal van 2018.

 

 

 

 

Vraag de ICT Arbeidsmarktrapportage aan!

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?