Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Vraag naar security specialisten meer dan verdubbeld

Categorieën: Cyber security Management Nieuws

Het aantal geplaatste vacatures voor security specialisten is in de afgelopen 3 jaar meer dan verdubbeld. Zo stonden er in het eerste kwartaal van 2014 respectievelijk 380 vacatures open voor security specialisten, inmiddels is dit aantal gestegen tot bijna 800 vacatures. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 zijn er in Q1 2017 maar liefst 14,2 procent meer vacatures online geplaatst voor security specialisten. Tegelijkertijd is het aantal geplaatste vacatures voor analisten ook aanzienlijk toegenomen: ruim 17 procent. Dit is, voor analisten-vacatures, de grootste stijging van de afgelopen jaren. Dit en meer constateert iSense in haar ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage.

Aantal vacatures voor programmeurs daalt voor het eerst sinds 2014
Opvallend is dat iSense een daling signaleert bij 12 van de 14 verschillende programmeursfuncties (welke zij van elkaar kunnen onderscheiden). De daling in vraag naar .NET, PHP, Java en Linux/Unix is opvallend te noemen. De vraag naar deze programmeurs binnen het .NET framework, PHP en Java steeg vrijwel onafgebroken sinds halverwege 2014.

Aantal ICT vacatures in Enschede gestegen met 25,6%
De stijging in het aantal vacatures in Enschede is opvallend te noemen; sinds begin 2014 is het aantal ICT vacatures in Enschede constant aan het stijgen, gemiddeld 5 procent per kwartaal. Dit kwartaal ligt dat percentage aanzienlijk hoger. In heel Nederland is het aantal ICT vacatures in het eerste kwartaal van 2017 9,5 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 ziet iSense een lichte daling van 0,4 procent.

Benieuwd naar alle trends en ontwikkelingen op de ICT-arbeidsmarkt? Download onze kwartaalrapportage gratis.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
iSense
Publicatiedatum
03-01-2018
Reads
3522
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?