Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Het maakt echt niet uit waar een IT-professional vandaan komt

Categorieën: Management

Sinds het derde kwartaal van 2017 zit het aantal vacatures voor internationale kandidaten flink in de lift. Een voor de hand liggende conclusie is dat het aantal beschikbare ICT-professionals in Nederland te wensen overlaat en organisaties zich daarom wenden tot internationale kandidaten. Maar is dat de enige reden? En waar moeten organisaties rekening mee houden wanneer ze buitenlands talent aantrekken? We gaan hierover in gesprek met Richard Tanga, Area Director binnen iSense en ervaringsdeskundige als het gaat om bemiddeling met internationale ICT-professionals.

Volgens Richard zijn er verschillende beweegredenen voor internationale ICT-professionals die in Nederland aan de slag willen. Van het voortzetten van een carrière na het studeren, het goede arbeidsmarktperspectief of omdat Nederland bekend staat als internationale ICT hoofdstad. Maar wat zijn de verschillen tussen internationale talenten en talenten uit ons eigen land? Internationale ICT-professionals hebben een grote drive om zich te bewijzen. Ze willen laten zien dat ze niet voor niets naar Nederland gekomen zijn en niet onder doen aan de Nederlandse collega's. Als zij dan in Nederland aan de slag gaan, zijn er ook bepaalde dingen waar zij wellicht aan moeten wennen. De manier van communiceren bijvoorbeeld. Wij vinden het bijvoorbeeld heel normaal om open en direct met elkaar te communiceren en feedback te geven, terwijl dit in andere landen niet zo gebeurd. Want ook als organisatie heb je een grote rol in de integratie en de ontwikkeling van deze internationale ICT-talenten.

Wil je meer weten over internationale ICT-professionals die aan de slag gaan in Nederland en wat de verschillen zijn, of waar je als organisatie rekening mee moet houden als je internationale IT-talenten wilt aantrekken en behouden? Je kan het hele artikel terugvinden in onze Q3 arbeidsmarktrapportage!

Download de volledige ICT Kwartaalrapportage

Recente artikelen
op8-10-2021 16:02
81 bekeken | 0 reacties
op17-9-2021 16:43
80 bekeken | 0 reacties
op25-11-2020 13:15
3891 bekeken | 0 reacties

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
iSense
Publicatiedatum
19-10-2018
Reads
4574
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?