Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Zelf een IoT-applicatie bouwen?

Categorieën: Business transformation

Smacht jij 's ochtends naar een sterk kopje koffie? Een slim koffiezetapparaat dat met je meedenkt is voor jou een dream come true! Je kunt ermee praten, het onthoudt wat je voorkeuren zijn en je kunt er allerlei slimme API's aan hangen. Hans Boef, Developer bij IBM, zet de intrediënten van zijn IoT-applicatie op en een rijtje en deelt hoe je er zelf eentje kunt bouwen!

IBM deelt Tips & Tricks

Tip 1| Node-red

Deze open source-tool, ontwikkeld door IBM en nu onderdeel van de node.JS Foundation, moet je zien als een spin in het web. Het brengt devices, API’s en andere functionaliteiten samen, zodat je razendsnel applicaties kunt bouwen. Node-RED kan in de cloud draaien maar ook op een laptop of zelfs op een Raspberry Pi en heeft allerlei verschillende nodes, van input en output tot social, storage maar ook nodes voor leveranciers van apparaten en bijvoorbeeld ook Slack. Die nodes sleep je naar een canvas, knoop je aan elkaar et voilà: je hebt een splinternieuwe applicatie te pakken. Je kunt aan Node-RED ook eigen Node.js toevoegen, dus het is een behoorlijk sterke tool. Veel bedrijven gebruiken Node-RED bij IoT-prototyping, maar sommige organisaties zetten het ook al in bij daadwerkelijke producties. Wij hebben Node-RED voor dit specifieke prototype gebruikt om de software, de elektronische hardware en de mechanische componenten aan elkaar te koppelen.

Tip 2| IBM Watson

Zeven jaar geleden won Watson Jeopardy, de legendarische spelshow waarbij je als kandidaat de vraag bedenkt die bij het gegeven antwoord hoort. Dat interpreteren van tekst en spraak zat toen nog gebundeld in een megagrote computer, maar nu zijn al die functionaliteiten als API’s ondergebracht in het cloudplatform: ready to use! Ons slimme koffiezetapparaat is gelinkt aan het Watson IoT-platform en maakt gebruik van de handige API’s die daarop circuleren. Overigens hoef je ons platform niet te gebruiken, je kunt ook vanuit je eigen omgeving een link naar het platform maken om de API’s zo binnen te halen. De populairste is de Watson Assistant, die wordt gebruikt om chatbots te maken.

Tip 3| Watson speech to text and text to speech

Deze API zet spraak om in tekst en tekst in spraak. Als je de smart coffee maker bijvoorbeeld vraagt om een kopje koffie te zetten, wordt jouw spraak in de applicatie geïnterpreteerd en omgezet in een tekstcommando dat het koffiezetproces moet aanzwengelen. Als de koffie klaar is, wordt het tekstcommando dat bij dat deel van het proces hoort, met Text to Speech omgezet in natuurlijk klinkende audio. Zo ontstaat er een ‘gesprek’ tussen jou en de machine. Als je Speech to Text opent, ontdek je extra velden en functionaliteiten waarmee je de node op je API beter kunt configureren. Elke node heeft namelijk zijn eigen functionaliteit, zoals het opnemen van gesprekken tussen mensen.

Internet of Things Whitepaper

Wil je alle tips van IBM lezen plus een lijst met handige links om zelf een IoT-app te bouwen? Download dan de IoT-Whitepaper!

Download de Iot-Whitepaper!

Recente artikelen
op8-10-2021 16:02
77 bekeken | 0 reacties
op17-9-2021 16:43
76 bekeken | 0 reacties
op25-11-2020 13:15
3888 bekeken | 0 reacties

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Medewerker algemeen
Publicatiedatum
12-03-2019
Reads
3896
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?