Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Made my life easier

Categorieën: Career Management

De ICT wereld is constant in beweging. Dit hoeven we Cristian, DevOps Engineer, niet te vertellen. Hij heeft dagelijks te maken met nieuwe innovaties en tools die helpen bij het versnellen en verbeteren van zijn werkzaamheden. De invulling van zijn dagen is de afgelopen jaren daarom ook flink veranderd. Want taken die vroeger flink tijdrovend waren, zijn nu vaak al te realiseren met een druk op de knop.

De innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Voor sommige organisaties is dat soms moeilijk bijbenen. We verhuizen alles naar de Cloud, Agile werken is de norm en Security voert de boventoon. Waar voorheen iedereen zijn eigen taak had, is met de komst van DevOps teams een heel team verantwoordelijk voor het eindresultaat. Van code tot uitrollen.

Bekijk alle vacatures

Automation

Sommige taken van een DevOps engineer namen vroeger flink wat tijd in beslag. Denk aan het updaten van alle computers. Waar je vroeger nog van computer naar computer ging voor een nieuwe update, kan dit nu allemaal via de server die de update in één klap uitrolt. Tegenwoordig zijn veel processen geautomatiseerd. Ansible is een automotion tool die Cristian en zijn team helpen bij het automatiseren van verschillende IT processen. Bepaalde taken worden hierdoor uit handen genomen waardoor er meer tijd overblijft voor strategisch werk. Dit maakt het leven van een DevOps Engineer een stuk prettiger, aldus Cristian.

Recente artikelen

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
iSense
Publicatiedatum
13-04-2018
Reads
4339
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?