Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Joris over zijn stage als Area Consultant

Categorieën: Career

Mijn naam is Joris Hulshof, 26 jaar. Ik studeer Commerciële Economie aan de Haagse Hogeschool. Mijn hobby’s zijn fitnessen en leuke dingen doen in het weekend met vrienden. Een aantal maanden geleden was ik hier ook voor mijn meewerkstage, nu ben ik terug voor mijn afstudeerstage en dat bevalt me natuurlijk erg goed.

Hoe ben je bij iSense terecht gekomen?

Voordat ik aan mijn HBO-opleiding begon, wist ik niet goed wat ik wilde doen. Ik woonde toen een half jaar in Curaçao. Toen ik terug kwam moest ik een jaar overbruggen, omdat ik te laat was voor de inschrijvingen voor een vervolgopleiding.
In dat jaar heb ik gewerkt in de deur aan deur verkoop met veel studenten van het HBO. Dat waren allemaal hele relaxte mensen waar ik het goed mee kon vinden. Toen dacht ik waarom zou ik het niet kunnen als zij het ook allemaal doen. Daarnaast vond ik het verkopen erg leuk.

Vervolgens heb ik me georiënteerd op het HBO. Commerciële Economie sprak mij het meest aan, het is een brede opleiding dat was iets wat mij erg aansprak. De opleiding vind ik heel leuk, dus het was een goede keus!

iSense kwam een sollicitatietraining en een presentatie geven bij ons op school over het werk dat zij doen en wie de mensen achter iSense zijn. Het werken met bonussen, jonge mensen en een leuk team die veel onderneemt sprak mij erg aan. Voor de presentatie moesten we een sollicitatiebrief schrijven voor iSense en vervolgens hebben we ook een sollicitatiegesprek geoefend. Toen er werd gevraagd aan de klas om een elevator-pitch te houden over waarom jij bij iSense zou moeten komen werken, bleef het natuurlijk erg stil. Dat was voor mij en nog twee vrienden de kans om te laten horen waarom ze ons moesten kiezen.

Na de pitch werd ons aangeboden om langs te komen voor een écht sollicitatiegesprek met het oog op een stage. Toen zijn we alle drie langs geweest bij iSense voor een gesprek en ben ik aangenomen als Recruiter.

Hoe is de bedrijfscultuur, wat zijn de kernwaarden van de organisatie? Wat maakt het voor jou dat je het er zo naar je zin hebt?

Je moet het leuk vinden om in contact te zijn met andere mensen en hard willen werken. Mijn verwachtingen klopte direct bij wat ik uiteindelijk heb gevonden bij iSense. Je leert hier echt professioneel te communiceren en te werken binnen een organisatie.

De Kernwaarden van iSense zijn ondernemerschap, ambitie, teamspirit, hyper energy en openheid & eerlijkheid. Wat je heel erg merkt in dit bedrijf is het enthousiasme en leergierigheid waarmee iedereen werkt. Ze verwachten een mind-set van je die niet bij een gemiddelde werkgever gevraagd wordt. De lijntjes zijn ook heel kort, ik kan bij wijze van spreken zo naar de directeur lopen om hem een vraag te stellen. Geen losse kantoortjes, maar de managers zitten gewoon aan de bureaus bij de rest van het team.

"Wat je heel erg merkt in dit bedrijf is het enthousiasme en leergierigheid waarmee iedereen werkt."

Ik heb in de eerste maand dat ik bij iSense werkte meer bedrijfsfeestjes meegemaakt dan dat ik ooit bij mijn oude baantjes heb gehad. Dat is wel speciaal om te zien. Bij andere bedrijven wordt er één a twee keer per jaar iets gedaan. Bij iSense zijn we om het 20jarig bestaan te vieren naar het feest van Martin Garrix geweest. Soms komt er op de vrijdagmiddagborrel een DJ van radio 538 langs en in de zomer is elk jaar de ZomerBBQ. Met het kerstdiner zijn we naar Mama Kelly in Den Haag geweest, wat een avond voor in de boeken was. Ze doen veel om de werknemers te belonen voor het harde werk. Daarnaast heb je altijd een gezellige sfeer, dat is ook niet lastig met een goed team achter je. Met collega's die gemiddeld allemaal van dezelfde leeftijd zijn is het extra leuk om met heel iSense er lekker op uit te trekken!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag of werkweek van jou eruit?

Mijn werkweek verschilt heel erg per periode. Toen ik begon met stage lopen, had ik in de eerste week: “Hoe ga ik mijn dagen vullen?” Na twee weken begon alles te rollen en dan merk je snel genoeg dat je dag sneller gevuld wordt en er meer structuur in je dag komt.

Net als de rest van mijn team start mijn dag om 8:30. Eerst even een koffietje als mijn computer opstart natuurlijk. Dan beginnen met het bijwerken van de mailbox, checken van het laatste nieuws op LinkedIn en kijk ik of er nog veranderingen zijn bij de bedrijven waar ik mee samenwerk of zou willen samenwerken. De werkzaamheden tijdens mijn stage als Area / Sales consultant doe ik aan de hand van een activiteitenlijst. Ik zorg ervoor dat ik in kaart breng met wie ik zaken wil doen en bijhoud wie ik wanneer bel. Aan de hand daarvan weet ik wanneer ik eventueel van dienst kan zijn voor de mensen waar ik contact mee gehad heb. Ik documenteer netjes wat de wensen en behoeften zijn van een mogelijke klant, zodat ik hen later beter van dienst kan zijn. Dit doe ik tot ongeveer half 1, dan ga ik lekker lunchen. Na de lunch loop ik meestal een rondje met een paar collega’s. De rest van mijn middag is grotendeels gevuld met belafspraken. Daarnaast zijn er ook terugluistersessies en trainingen in de middag, bij iSense vinden ze het namelijk erg belangrijk dat alle iSenser's op de hoogte zijn van wat er speelt op de markt. Daarom investeren we veel tijd in het intern opleiden van collega's.