Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Securitytalent binnenhalen? Dan moet je wel durven investeren!

Categorieën: Cyber security Management

De behoefte aan goede securityspecialisten groeit sneller dan ooit. Het aantal vacatures voor deze groep is het afgelopen jaar dan ook explosief gestegen. Met 62 procent is dit aantal zelfs ruim verdubbeld. Niet vreemd, met de nieuwe privacywet en de talloze mediaberichten over hacks en security breaches in het achterhoofd. Maar zijn dat ook de belangrijkste redenen voor organisaties om securityspecialisten aan te nemen? En hoe ziet de markt er het komende jaar uit? Wesley Boon werkt veel met securityspecialisten en vertelt je er alles over. 

Wesley zegt dat het voor hem inderdaad geen verrassing is dat er veel meer vacatures openstaan voor securityspecialisten. Security staat hoger op de agenda door de vele aandacht die het onderwerp security in de media heeft gekregen. Wat hem betreft was de implementatie van de AVG een goede stok achter de deur. Sinds begin 2018 zien we aan de proceskant significant meer vraag.

Security is overal

Security is tegenwoordig in bijna elke rol relevant, vertelt Wesley. Van managers, architecten en beheerders tot developers, testers en eindgebruikers. Het komt overal in terug. Dat zorgt ervoor dat de securityspecialist eigenlijk niet voor maar een gat te vangen is. Wesley ziet steeds vaker dat organisaties op zoek zijn naar professionals met een "T-shaped " profiel. Dat betekend dat de professional redelijk allround is. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld goed werken binnen een scrum-team of devops-omgeving. Organisaties stappen af van de competencecenters en richten in plaats daarvan hun blik op waardeketens. Binnen zo'n waardeketen ben je als persoon of team van A tot Z verantwoordelijk voor een stukje bedrijfsproces. En in die keten zit automatisch een stukje security ingebakken. Door deze situatie groeit de vraag naar mensen met een hele brede functie, concludeert Wesley.

Ben je benieuwd hoe je als organisatie deze allround securityspecialisten kunt aantrekken in een markt als deze? Download dan gratis onze kwartaalrapportage!

Download de Kwartaalrapportage

De Security Summit is terug!

Op 13 maart 2019 staat de Security Summit weer op het programma. De dag staat in het teken van hacken en gehackt worden. Heb je interesse in de Security Summit bekijk de event-pagina en schrijf je in!

Bekijk de Security summit

Recente artikelen
op17-9-2021 16:43
11 bekeken | 0 reacties
op25-11-2020 13:15
3638 bekeken | 0 reacties

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Medewerker Algemeen
Publicatiedatum
06-02-2019
Reads
3962
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?