Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

Hoe gaat jouw organisatie om met Artificial Intelligence?

Categorieën: Business transformation

Zelfrijdende auto’s, virtuele assistenten, robots, het aanleggen van glasvezelnetwerken en voorspellen welke koffie je lekker vindt. Het kwam allemaal aan bod tijdens onze Summit over Artificial Intelligence! Deze technologie is veelbelovend voor de toekomst, maar wat betekent dit voor jouw organisatie?

Artificial Intelligence (AI) is voor velen een wat oppervlakkig begrip. Simpel gezegd is het een vorm van intelligentie waarmee machines, software of apparaten zelfstandig problemen kunnen oplossen. Het denkvermogen van de mens wordt hierbij geïmiteerd. Dat laatste roept grote vragen op. Want wat nou als de computer slimmer wordt dan de mens? En wie bepaalt wat slimmer is? Echter, biedt het voor organisaties ook een hoop kansen.

Verbinden van klanten aan producten
Jeroen Eerden en Tim Groot van E-office lieten zien dat AI toegepast kan worden om producten aan klanten te verbinden. Veelal beschikken bedrijven over een schat aan data waar niets mee wordt gedaan. Zonde, want wanneer informatie op een juiste manier wordt ingezet kan dit uiteindelijk leiden tot omzetverhoging. Zodoende konden gebruikers van een corporate leerplatform beter bedient worden. Aan de hand van de (al bestaande) database, konden voorspellingen gedaan worden over welke training de gebruiker het meest behoefte had.

Aanleg van glasvezelnetwerken
AI is niet alleen nuttig voor e-commerce, ook voor het berekenen van infrastructuren. Zo maakte KPN gebruik van AI voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Marco de Nooijer, (voormalig) directeur Data en Analytics van KPN vertelde hoe hij samen met een team van datascientisten ontzettend snel berekeningen kon maken om zo de ideale infrastructuur aan te leggen voor het glasvezelnetwerk. Waar we zonder deze technologie jaren bezig zouden zijn met het berekenen van de juiste plek om infrastructuur aan te leggen, is het nu slechts een kwestie van uren.

Weet wat mogelijk is
Maar wie wil beginnen aan AI, moet wel eerst weten wat mogelijk is. Lisa Tostrams en Alwin Peppels van Machine2Learn lieten zien dat afhankelijk van het soort vraag dat je beantwoord wilt hebben, een weloverwogen beslissing gemaakt moet worden over het soort analyse dat je wilt toepassen. Ook zijn er nog andere belangrijke zaken waaraan gedacht moet worden. Want hoe vind je de juiste datascientisten? Hoe controleer je of de data niet gemanipuleerd wordt? En hoe gaan computers om met politiek gevoelige onderwerpen?

Voorlopig ziet het ernaar uit dat de technologie nog niet klaar is om een beslissende rol over te nemen binnen een bedrijf. De mens moet daarin altijd de eindverantwoordelijkheid behouden, maar het kan zeker een ondersteunende rol spelen. Wil je graag meer weten over onze Summits? Schrijf je dan in voor onze event update!

Naar de event pagina

Recente artikelen
op17-9-2021 16:43
11 bekeken | 0 reacties
op25-11-2020 13:15
3638 bekeken | 0 reacties

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Patricia de Koning
Publicatiedatum
01-11-2019
Reads
2941
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?