Alles wat je hier ziet; dat vinden wij nou interessant, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook vindt. Alle artikelen, blogs en video’s die je hier ziet gaan over waar wij ons de hele dag mee bezig houden; solliciteren, ict-arbeidsmarkt, evenementen, it-ontwikkelingen en natuurlijk nog veel meer.
Terug naar het overzicht

iSense ICT Professionals biedt online lespakket aan voor basisschoolleerlingen

Categorieën: Career Management Nieuws

IT-detacheerder iSense ICT Professionals ziet dat ouders en docenten worstelen met de invulling van thuiseducatie. Om basisschoolleerlingen voor te bereiden op de digitale toekomst heeft iSense een lespakket samengesteld voor basisschoolleerlingen in groep 7 en 8. Gedurende vier onlinelessen krijgen leerlingen de mogelijkheid om gratis te leren coderen in HTML en CSS.

Het online lespakket bestaat uit vier lessen met verschillende video’s, waarin de hoofdpersoon, docent Vic, de kinderen leert om een website te bouwen. De kinderen gaan programmeren met HTML, de standaard opmaaktaal voor webpagina’s, en CSS, dat wordt gebruikt om de teksten op webpagina’s van een voorgedefinieerde vormgeving te voorzien.

“Met behulp van dit online lespakket willen wij gedurende deze coronacrisis onze bijdrage leveren aan onderwijs op het gebied van techniek. Juist in deze tijd is IT ontzettend belangrijk. Daarom hebben we dit lesprogramma ontwikkeld, zodat kinderen een eerste kennismaking kunnen krijgen met de IT-wereld. Bovendien willen we meedenken met thuiswerkende ouders en docenten die op zoek zijn naar leerzaam vermaak voor kinderen”, zegt Managing Director Richard Tanga.

Al het lesmateriaal is online gratis beschikbaar. Dit wordt verstrekt door middel van een lesboek, korte instructievideo’s en een webpagina om zelf de code te schrijven en opdracht te maken. Iedere les eindigt met een eindopdracht. Het pakket is gratis aan te vragen door docenten en ouders. Dit kan zowel individueel als met de hele klas gevolgd worden. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Evi (11) uit groep 7 van de Minister Calsschool in Naarden heeft al een eerste les mogen volgen. Ze kan niet wachten tot aflevering 2!

iSense ICT Professionals beschikt over een actieve community bestaande uit honderden IT-professionals, waar we diverse opleidingen en kennisevents aanbieden. Binnen deze community is iedereen welkom; specialist of generalist, junior of senior, laag of hoogopgeleid. We voelen onze verantwoordelijkheid om aan onze community iets terug te geven door onze kennis en kunde met de markt te delen.

Recente artikelen
op8-10-2021 16:02
81 bekeken | 0 reacties
op17-9-2021 16:43
80 bekeken | 0 reacties
op25-11-2020 13:15
3891 bekeken | 0 reacties

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Petra van Gelsdorp
Publicatiedatum
13-05-2020
Reads
1670
Comments: No comments
Share
Onze updates als eerste ontvangen?

Wil jij al onze events, whitepapers en blogs als eerste ontvangen? Gebruik onderstaande button om je aan te melden voor onze maandelijkse update!

Schrijf je in

Weet u zeker dat u de pagina wilt verlaten?
U heeft wijzigingen gedaan aan het formulier op deze pagina en deze gegevens nog niet opgeslagen. Weet u zeker dat u deze pagina wilt verlaten?